Logo GreenTerminal Cloud Automatisering

Over ons

Waarom Greenterminal? Waarom ondernemen? Waarom al die zorgen, verantwoordelijkheden, risico’s, lange dagen, keihard werken en soms slapeloze nachten? Wat bezielde jullie om een eigen IT bedrijf te beginnen, uitgerekend op het moment dat zich een wereldwijde financiële crisis voltrok? En dan ook nog in een behoorlijk verzadigde markt? Het zijn vragen die we al jaren horen en waarop we steevast hetzelfde antwoord geven: De traditionele manier van automatiseren is vreselijk achterhaald en het verdienmodel dat daarbij hoort deugt niet: Dat kan veel beter en eerlijker.

Medio 2007 onder het genot van een biertje met vrienden en andere ondernemers viel het gesprek op automatisering: Waarom betaal ik voor elke storing zulke grote bedragen inclusief voorrijden? Hoe kan het, dat jullie ITers een dienst leveren waarvan iedereen zo enorm afhankelijk is en waarbij totaal geen transparantie bestaat over de kosten? Waarom doen jullie de IT bij die enorme multinational zo goed en hoe kan ik daar als kleinere ondernemer ook van profiteren?

Het zette ons aan het denken. De computer is voor alle ondernemers van extreem groot belang: Het is, naast de telefoon, tegenwoordig vrijwel het enige gereedschap dat we hebben om ons werk succesvol te verrichten: Daar moet een perfecte, betrouwbare en betaalbare oplossing tegenover staan die afrekent met de tekortkomingen van de achterhaalde, traditionele manier van automatiseren!

Het idee was geboren, nu de uitwerking nog: Ondernemersplan schrijven, met banken praten, andere ondernemers ontmoeten en de onderneming vormgeven. Godzijdank waren we door andere ondernemers al gewaarschuwd: Let op, jullie product is voor veel ondernemers onbekend terrein. Ze weten niet goed hoe al die techniek werkt en je zult van goeden huize moeten komen om ze te overtuigen van jullie kwaliteit en dienstverlening.

Dit advies bleek absoluut waar: Allemachtig wat viel dat tegen in de eerste jaren en wat hebben we ongelofelijk veel bloed, zweet en tranen moeten investeren om alles van de grond te krijgen! Daarna werd het gelukkig eenvoudiger: De marketing term “Cloud computing” werd bekend en ondernemers weten tegenwoordig wat voor diensten we aanbieden zonder dat daar een lange introductie voor nodig is. Ook blijkt de mond-op-mond reclame tussen ondernemers voor ons van onschatbare waarde en dus mogen we met trots stellen dat onze klanten ook onze ambassadeurs zijn!

Inmiddels stevenen we af op ons 7e jaar, wat vliegt de tijd! En wat een geweldig avontuur is het al die jaren geweest! Collega ondernemers vertelden ons het al toen we wilden beginnen: Het is keihard werken en soms ook keihard afzien maar uiteindelijk is het dat allemaal waard. Ze hadden gelijk en we genieten nog steeds volop van het ondernemerschap. Vanzelfsprekend praten we daar nog steeds graag over met andere ondernemers dus bel ons gerust, al is het maar voor een goed gesprek en een lekkere kop koffie. Die automatisering komt later wel, en dan meteen op een dusdanig niveau dat je er nooit meer omkijken naar hebt: Onze klanten vertellen je er graag meer over ;-)

Go to top